Met de jongdierendag waren we weer naar AKV in Amersfoort, ruim 200 Wyandottes waren er ingezonden. Inclubblad 3 de uitslagen en in clubblad 4 de keurmeesters aan het woord.

We hopen weer een ledenvergadering te kunnen houden op 9 april 2022 in Ermelo.

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer en aan onze penningmeester? 

 Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is herdrukt en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Prijs € 32 + € 8 verpakkings- en verzendkosten.

Het tweede deel is ook te koop (verschenen in 2018) en gaat over de meerzomig patrijs kleuren. Prijs € 30 + € 8 verpakkings- en verzendkosten

Het derde deel was voor het eerst te koop op onze jongdierendag in Amersfoort op 12 oktober 2019 en gaat over de enkelkleurigen. Ruim 60 pagina's zijn besteed aan het type van de Wyandotte. Prijs € 35 + € 8 verpakkings- en verzendkosten

Inmiddels is ook deel 4 te koop over o.a. de gestreepte, zwart witgeparelde en zalmkleurige Wyandottes. Prijs € 32 + € 8 verpakkings- en verzendkosten. Het zal op onze jongdierendag aanwezig zijn.

Jubileumshow 100 jaar N.W.C. op 2, 3 en 4 november 2023 in Tiel.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.